پشت پرده لغو بازی ایران-کره شمالی در مشهد| پای علم الهدی و ورود زنان به استادیوم وسط است؟

بعد از یک ماه کار نمایشی فدراسیون فوتبال و مهدی تاج با «میزبانی مشهد از تیم ملی» صبح شنبه در خبری کوتاه اعلام شد بازی ایران-کره شمالی نه در مشهد که مثل همیشه در تهران برگزار خواهد شد. دلیل؟ مشکل سخت افزاری!
بعد از یک ماه کار نمایشی فدراسیون فوتبال و مهدی تاج با «میزبانی مشهد از تیم ملی» صبح شنبه در خبری کوتاه اعلام شد بازی ایران-کره شمالی نه در مشهد که مثل همیشه در تهران برگزار خواهد شد. دلیل؟ مشکل سخت افزاری!
یک ماه پیش اعلام شد با درخواست امیر قلعه نویی سرمربی تیم ملی بازی تشریفاتی ملی پوشان مقابل کره شمالی در انتخابی جام جهانی به خاطر «فضای معنوی»، «تبرک» و «زیارت حرم امام رضا توسط ملی پوشان» در مشهد برگزار خواهد شد. مهدی تاج مدعی شد در این رابطه همه برنامهریزیها صورت گرفته و مشکلی وجود نخواهد داشت. تاج از موافقت شورای تامین استان، مقامات شهر مشهد، آستان قدس، نهادهای بالاتر و... خبر داد. همچنین پنج روز پیش محمدرضا ساکت نماینده اجرایی فدراسیون فوتبال تاکید کرد «دیدار ایران و کرهشمالی در بالاترین استاندارد در ورزشگاه امام رضا مشهد برگزار خواهد شد.»
علمالهدی راضی شده بود؟
هنگامی که خبر رسید بازی ایران-کره شمالی در مشهد برگزار میشود سوال اصلی این بود: آیا احمد علم الهدی امام جمعه شهر مشهد با برگزاری دیدار ایران مقابل کره شمالی در استادیوم امام رضا با حضور هواداران زن موافقت خواهد کرد؟ طبق پروتکلهای فیفا وای اف سی تمام بازیهای بینالمللی باید با حضور تماشاگران زن که آزادانه بلیت تهیه میکنند انجام شود؛ بنابراین برگزاری این بازی فقط با تماشاگران مرد یا حضور گزینشی زنان منتفی بود. در عین حال پرونده اتفاقات بازی ایران-لبنان در فروردین ۱۴۰۰ در مشهد که جنجال بزرگی به راه انداخت نیز هنوز باز بود. در آن بازی ماموران حاضر در استادیوم با اسپری فلفل از زنانی که قصد ورود به ورزشگاه را داشتند پذیرایی کردند. مدیران فدراسیون مدعی بودند همه موافقتها اخذ شده است.
از تیمهای افغانستانی هم مثل تیم ملی پول میگیرید؟
روزهای گذشته ابتدا بحثهایی در مورد درخواست مالی آستان قدس از فدراسیون فوتبال برای برگزاری دیدار ایران-کره شمالی در مشهد در رسانهها شکل گرفت. خبرگزاری تسنیم از درخواست ۳.۵ میلیاردی آستان قدس از فدراسیون خبر داد و از قول مدیر روابط عمومی آستان قدس نوشت: «این مؤسسه و فدراسیون فوتبال روی مبلغ ۳.۵ میلیارد توافق کردهاند و این مبلغ مورد موافقت طرفین بوده است. مسابقه ایران و کره شمالی یک بازی بینالمللی است. بر همین اساس، فدراسیون فوتبال مواردی را مطرح کرد و خواستار تغییراتی براساس شرایط برگزاری این بازی شد. با توجه به خواستههای فدراسیون فوتبال، برآوردهای انجام شده روی مبلغ ۳.۵ میلیارد بود که مورد توافق طرفین قرار گرفت.»
اخذ چنین مبلغی از فدراسیون از سوی آستان قدس انتقادهایی را هم به همراه داشت. برخی رسانهها نوشتند در سالهای گذشته شاهد حضور برخی تیمهای افغانستانی در استادیوم امام رضا برای تمرین و بازی دوستانه بودیم. همچنین استادیوم امام رضا بارها و بارها میزبان جشنهای حاکمیتی و مذهبی بوده است. آیا از آنها هم چنین مبلغی اخذ شده بود؟
اسم رمز سخت افزار!
صبح امروز فدراسیون فوتبال در خبری کوتاه که روی خروجی سایت فدراسیون قرار گرفت نوشت: «برگزاری دیدار ایران-کره شمالی در مشهد منتفی شده است. بر این اساس، ضمن تقدیر از همراهی همه جانبه آستان قدس، شورای تامین و استانداری خراسان رضوی، به اطلاع میرساند: به دلیل محدودیتها در پرواز مضاعف تیم میهمان از جده به ترکیه، سپس ایران و مسیر برگشت، همچنین تامین به هنگام برخی از سخت افزارهای مدنظر فیفا و کنفدراسیون فوتبال آسیا با عنایت به استقبال گسترده مردمی برای برگزاری دیدار تیمهای ملی ایران و کره شمالی در ارزیابیهای نهایی، این بازی در شهر تهران برگزار خواهد شد.»
آنچه در بیانیه فدراسیون بیش از سایر جملات به چشم آمده نه کلمه پرواز و استقبال گسترده که کلمه «سخت افزار» است؛ و الا مساله پرواز یا استقبال مردم چیزی نیست که مدیران فدراسیون به یکباره یادشان آمده باشد. ولی سخت افزار همان اسم رمزی است که سالها سدی مقابل ورود زنان به استادیوم قرار داده بود. از سال ۱۳۹۸ که فیفا فدراسیون فوتبال ایران را ملزم به باز کردن در استادیومها به روی زنان کرد کلمه «سخت افزار» یا «نبود زیرساخت» بهانهای شد برای تک جنسیتی کردن استادیوم ها.
-adهمین زمینه منابع آگاه اطلاع دادند مخالفت مقامات مذهبی استان خراسان رضوی (احتمالا احمد علم الهدی) برگزاری دیدار ایران-کره شمالی با تماشاگران زن در مشهد را منتفی کرده است.
همچنین یک فرد آگاه اطلاع داد برخی گروههای تندرو در مشهد با برگزاری دیدار تیم ملی با حضور زنان در استادیوم امام رضا مخالف بودند و این مخالفت را به گوش رئیس فدراسیون فوتبال هم رساندند؛ و گویا مقامات فدراسیون از ترس اینکه مبادا اتفاقی نظیر آنچه در بازی ایران-لبنان در سال ۱۴۰۰ رخ داد، تکرار شود بازی را به تهران منتقل کردند.
همچنین یکی از منابع خبری در شهر مشهد نیز مدعی شد فدراسیون فوتبال از فاکتوری که آستان قدس برای فدراسیون ارسال کرده شاکی شده است. گویا فدراسیون انتظار داشت آستان قدس ورزشگاه امام رضا را به رایگان در اختیار تیم ملی قرار دهد، اما آستان قدس فاکتور مربوط به اجاره استادیوم، هزینه تغییرات، نصب تجهیزات و ... را برای فدراسیون ارسال کرده که رقمی چند میلیارد تومانی را شامل شده است.
عوام فریبی فدراسیون و قلعه نویی!
همه این اتفاقات بار دیگر ثابت کرد مقامات شهر مشهد این شهر را تبدیل به یک حکومت خودمختار کردهاند که علاقهای به رعایت قوانین کشوری ندارند. ضمن اینکه نشان داد اقدامات نمایشی مهدی تاج و امیر قلعه نویی نظیر «بردن بازی تیم ملی به مشهد به خاطر فضای معنوی» چیزی بیشتر از یک طبل توخالی نبوده است. یکی از مدیران پیشین فدراسیون فوتبال در این رابطه » گفت: «همه این کارها نمایشی و عوام فریبی است. میگویند میخواهیم به خاطر زیارت امام رضا قبل از جام جهانی تیم را ببریم مشهد! جام جهانی یک سال و چند ماه بعد است. الان میخواهید ببرید زیارت؟»
بدون شک لغو بازی ایران-کره شمالی در مشهد آن هم با وجود آن همه تبلیغات، یک شکست دیگر در پرونده مدیریتی مهدی تاج خواهد بود. فردی که حتی برای برگزاری این بازی برای همدست سابقش محمدرضا ساکت پست نمایشی «نماینده فدراسیون فوتبال و مسئول برگزاری دیدار تیمهای ملی فوتبال ایران و کره شمالی» را ساخته بود.